onsdag 16 september 2009

En gång är ingen gång.....eller en tradition

Traditioner uppstår väldigt fort hos våra barn. Begreppet "en gång är ingen gång" gäller nog bara tråkiga saker. Det räcker att vi gör en kul sak en gång så kommer ordet "brukar" snabbt in i bilden. "Vi brukar få chips och ostbollar till fotboll" kan det heta om det så bara har skett en gång."Vi brukar få fika när mamma hämtar oss från dagis/skolan". Dessa saker deklamerades glatt för moster idag vid middagen till makens förfäran(tänk om hon trodde att det var sant????). Uppbenbarligen ska kidsen hållas kort, tacksamhet för en tillfällig ynnest byts snart ut till misär för att det inte blir en regel. I somras kunde sonen bryta ihop för att han inte fick 2 glassar när de blev erbjudna 1......känns fantastiskt att bli en dum mamma för att man bjuder på glass......

Tacksamhet måste tydligen läras in den hårda vägen....de blir sannerligen inte mer tacksamma av att få mer, snarare tvärtom.

Nej mina vänner, nu väntar True blood!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahhaha, måste le åt de du skrev för det är precis vad jag tänkt på det sista. Tacksamhet för det lilla är svårt... mycket vill ha mer - dagens barn!!
Kram Gunilla
P.S. Hälsa syrran!

Tina sa...

Ja, jag säger detsamma. Sen rör det sig inte om glass eller fika utan om mobiler, kameror och datorer.... suck. Vad gör vi?!?!? Kram från mig med och hälsa syskonen från mig också.

Peo sa...

Lite korta tyglar skadar nog inte, utan gör nog gott för alla parter i längden.
Välkommen till klubben för dumma o snåla föräldrar!
Tänkvärt citat: "Om nu ni som är onda förstår att ge det som är gott till era barn, hur mycket mer ska då inte er himmelske Fader ge ..."