onsdag 22 november 2006

Bilar ska bara fungera

Vi har haft problem med bilen sista veckorna......den laddar liksom bara ur sig hela tiden trots idoga uppladdningar och konsultationer med olika kunniga människor, väljer den att låta all eneri och kraft rinna ut bakvägen(el nåt)och vägra starta på egen hand. Vi har nu ett antal dagar rullat igång den för att kunna åka någonstans och sen även hem igen.....när den väl kommer igång snurrar den fint, men det är just vilolägena som är förrädiska.

Nytt batteri är ett hett tips, men vid test av batteriet verkar det vara OK....kanske den skänkta stereon är boven i dramat, det är sen den kopplades in som bilen liksom tappade gnistan. Som att den kände att den inte räckte till för att roa oss själv längre....vi ville ha musik....

Vi(vi och vi, men vi är ju ett team jag och maken:-)
har nu kopplat ur säkringen till stereon och nu är den något bättre, men det kanske inte hjälper att vi endast kör någon km i taget...vi har förstått att bilar mår bar av att åka längre...men det finns så lite tid.

Bilar är som datorer, de ska bara fungera(oberoende av hur det blir behandlade), annars sitter jag i klistret och det jag hade tänkt göra får vänta till en annan dag och för ett kontroll och planeringsfreak som jag är blir det väldigt frustrerande.....

Så istället för att börja julklappsshoppandet blev det tillverkning av 2 par örhängen framför Days of our Lives på em. Helt OK. Skulle ha behövt städa, men jag var definitivt inte på humör(ja bilens fel).

Annars var jag och grannfamiljen Öhrlings till Fam Söderblom idag och uppvaktade den nyförlösta modern och nytillskottet Oskar. Väldigt söt pojke!

Vi har även sen under kvällen hunnit med en hemförsamlingsträff samt rundtur i nejderna för att ev fixa bilen. Barnen sov så snart vi lyckades komma iväg. Det hela slutade dock utan så mycket resultat, mer än att bilen startade snällare efter att vi hade åkt lite...men men hur den mår imorrn för vi veta då.

Imorgon är en annan dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Laddar generatorn på Saaben?

Carolina sa...

Vet ej....kanske ska ta en diskussion om bilen över telefon....sen är fortfarande trögstartad, men bara den kommer igång fungerar det fint, men det hjälper bara tillfälligt att ladda upp den...men du kanske vet lite vad som kan vara fel!