måndag 24 november 2008

Är hemma och vabbar idag. Dottern börjar bli rastlös men vill helst att alla rester av koppor ska vara borta innan hon går till skolan igen. Jag tror annars att hon kan gå i slutet av veckan, men vi får se. Det är ett kalas på lördag, så det inspirerar nog till att återgå till vardagen. Hon har annars haft en mycket lindrig variant, utan vare sig feber eller andra direkta sjukdomssymptom. Hon sov lite dåligt första natten, men annars har hon knappt besvärats av kopporna. Väldigt skönt. Vi får väl se hur sonen drabbas om han nu får det....
Alla pratar om hur smittsamt det är men jag tycker att det inte har varit helt enkelt att smitta ner de små liven. Och tro mig jag har försökt!

En "fördel" med att hasjuka barn hemma är ju att man blir tvungen att hålla sig hemma mer, vilket kan vara bra ibland. Man kan ha tur och hinna fixa med lite inför advent och jul. Ja granen kanske är lite tidig att ta fram redan, men byte av gardiner i köket börjar kännas önskvärt. Somriga 70-talsblommor ökar inte på julstämningen precis. Andra år har jag ibland tyckt att advent har överfallit oss lite, ja rent av tagit oss på sängen, men i år kommer jag att vara i fas, tack vare vattkopporna!

Börjar också bli dags att planera julmaten....vad ska vi ha, vad kan vi skippa? Vi får se. (Kanske starta ett mindre forum med er inblandade på familjesidan?)

Eg skulle man passa på att fira jul nu när snön är här, för sannolikheten att den ligger kvar eller åtminstone kommer igen till jul är väl inte så stor.....Mysigt är det i alla fall. Ungarna och maken har åkt pulka och snowracer med grannarna hela helgen. Jag har jobbat som tur är:-).

Inga kommentarer: