onsdag 27 maj 2009

Strapatsernas dag!

Idag var det uppehall pa morgonen, men lite mulet sa vi bestamde oss for en stranddag pa en omtalad strand - Jansom Bay. Vart resesallskap hade varit dar pa sin tidigare resa och gillat den! Vi ville alla sjalvklart dit! Val framme upptacker vi att de for att mota bort sadana strandsnyltare som oss har de hojt "intradet" till 200 bath(ca 50 kr) per vuxen(hoppas vi) och att det inte gick att byta in mot ngt(ex sist vara vanner var dar kostade det 100 bath men 80 av dem var en drinkbiljett), samt att man inte fick ta med vare sig mat eller dryck......lite bittert. Well, glada i hagen foljer vi istallet en annan skylt som visar mot en annan strand 800 m bort. Det duggade lite och det flaktade bra sa vi borjar vandra, det gick ganska mycket uppfor men trots 4 sma barn och en vagn blev det mest en lagom anstrangande djungeltrip. Efter ett tag kommer vi fram till den lite avlagsna och ganska ode stranden och vi har en trevlig fm med bad i sol och regn, lite snorkling, lite chips och dylikt.

Nar vi sen skulle hem blev det varre...ingen taxi inom synhall(ingen bilvag heller for den delen) och inte heller nagon bat(det blaste ganska mycket sa det lockade inte sa jattemycket heller...). Men maken i spetsen bestammer vi oss for att vandra vidare over bergen.....Vi brot val alla samman pa ett eller annat vis med jamna mellanrum, men nar jag knappt trodde att vi skulle komma fram till nagon civilisation sag vi var "bay" genom traden, sa vi at var lunch med hotellet inom rackhall....trotta, men nytranade. Vi kan saga sa har - vi tanker oss nog for en extra gang innan vi andrar till olandiga strander......det blir nog en dag vid poolen imorgon......

En annan konstig sak! Linda hade i det munla vadret pa sig solskydd 30, och fick massor av farg, jag hade 20 och fick knappt ngn farg alls! Ett ur min synvinkel irriterande mysterium!:) Imorrn blir det en 10:a om det ar mulet, sa det sa!

2 kommentarer:

BA sa...

Ang. solskyddsfaktorn: ni har ju inte samma skinn ;-)

Carolina sa...

Jag vet!:) men konstigt ar det!